شاخه دانشجویی انجمن رمز ایران در دانشگاه صنعتی شریف

سایت رسمی شاخه دانشجویی انجمن رمز ایران در دانشگاه صنعتی شریف

شاخه دانشجویی انجمن رمز ایران در دانشگاه صنعتی شریف

سایت رسمی شاخه دانشجویی انجمن رمز ایران در دانشگاه صنعتی شریف

۲ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۴ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰
سخنرانی ماهیانه قطب علمی رمز و انجمن رمز ایران با همکاری شاخه دانشجویی انجمن رمز ایران در دانشگاه صنعتی شریف و آزمایشگاه امنیت داده و شبکه


استفاده از کدینگ توام منبع و کانال در نهان‌نگاری
و پروژه‌های صنعتی در حوزه‌ی نهان‌نگاری


دکتر محمدعلی اخایی
استادیار دانشکده فنی دانشگاه تهران - دانشکده‌ی مهندسی برق و کامپیوتر

akhaee@ut.ac.ir

زمان: سه‌شنبه 5 خرداد 1394، ساعت 12 الی 13
مکان: دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی کامپیوتر،
طبقه چهارم، سالن خوارزمی

   


ghotb ramz
قطب علمی رمز


آزمایشگاه امنیت داده و شبکه


ورود به دانشگاه شریف:

چنانچه مایل به حضور در سخنرانی هستید خواهشمند است به منظور هماهنگی ورود به دانشگاه لغایت ساعت 13 روز شنبه 2 خرداد، نام، نام خانوادگی و کد ملی خود را به نشانی bidokhti_amir@ee.sharif.edu با ذکر عنوان Sharif Entrance ارسال فرمایید.

چکیده سخنرانی:

بخش اول: استفاده از کدینگ توأم منبع و کانال در نهان‌نگاری  به منظور جلوگیری از دست‌کاری تصویر

طراحی یک سیستم جلوگیری از دست‌کاری تصویر و بازیابی نقاط تخریب‌شده نه تنها کمک به احراز اصالت و یکپارچگی تصویر می‌کند بلکه امکان بازیابی مکان‌های دستکاری‌شده را مهیا می‌سازد. اخیراً نشان داده شده با استفاده از کدینگ توأم منبع و کانال این کار شدنی است. در این راستا ابتدا یک فشرده از تصویر توسط کدینگ منبع ایجاد گردیده و برای جلوگیری از تخریب آن به دلیل دست‌کاری توسط یک کدینگ کانال حفاظت می‌گردد. این اطلاعات با ارزش در تصویر اصلی نهان‌نگاری شده و تصویر حاصل در نهایت ارسال می‌شود. در گیرنده این اطلاعات به منظور تشخیص دست‌کاری و نیز یافتن و اصلاح مکان آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. نهان‌نگاره در واقع شامل سه گروه بیت اطلاعاتی است. بخش اول شامل بیت‌های بررسی است که از چکیده‌ی بلوک‌های تصویر تهیه شده و هدف آن تشخیص بلوک‌های دست‌کاری‌شده است. بخش دوم و سوم به ترتیب بیت‌های حاصل از کدینگ منبع و کانال است. درج نهان‌نگاره در بیت‌های کم‌ارزش تصویر صورت می‌پذیرد. در گیرنده با دانستن مکان بلوک‌های تغییریافته، که خود توسط بیت‌های بررسی تعیین می‌شود، این مکان‌ها به‌صورت کانال گم‌شدگی مدل می‌گردد. به‌این‌منظور بهترین کدینگ کانال که مناسب کانال گم‌شدگی است به کار می‌رود. موضوع معرفی‌شده از حیث استفاده از مفهوم نهان‌نگاری و به‌کارگیری مفاهیم نسبتاً جدید در مخابرات دریچه‌ی جدیدی برای انجام  پژوهش و اجرای پروژه‌های کاربردی می‌گشاید.


بخش دوم: پروژه‌های مرتبط با حوزه نهان‌نگاری

در این بخش مختصراً شرح سه پروژه‌ی عملیاتی‌شده در صنعت در حوزه‌ی نهان‌نگاری ارائه می‌گردد.

1- پنهان‌نگار ویدئو در فرمت فشرده

2- نهان‌کاو جامع تصاویر

3- تحلیل رفتاری شبکه


زندگی‌نامه‌ی کوتاه:

دکتر محمدعلی اخایی مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه صنعتی امیرکبیر با درجه‌ی ممتاز در دو گرایش مخابرات و الکترونیک کسب کرد. سپس دوره‌ی کارشناسی ارشد و دکتری خود را در دانشگاه صنعتی شریف به ترتیب در سالهای 1384 و 1388 به پایان رساند. ایشان در حوزه‌ی رساله‌ی دکتری خود به عنوان دبیر شاخه دانشجویی انجمن رمز اقدام به برگزاری کارگاه‌های آموزشی در حوزه‌ی پنهان‌نگاری، نهان‌کاوی و فارنزیکس در دانشگاه‌های صنعتی شریف و خواجه نصیرالدین طوسی در سال‌های 87 و 88 نمود که با استقبال خوب صنعت و دانشگاه همراه شد. ایشان با دریافت جایزه‌ی پژوهشی کشور استرالیا در سال 89 به مدت یک‌سال دوره‌ی پسادکتری خود را در دانشگاه سیدنی گذراند. از سال 1390 به عنوان استادیار در دانشکده‌ی فنی دانشگاه تهران به تدریس و پژوهش پرداخت. ایشان در حال حاضر سرپرست آزمایشگاه مخابرات امن دانشگاه تهران بوده و پروژه‌های صنعتی زیادی در حوزه‌ی نهان‌نگاری مدیریت می‌کند. از ایشان بیش از 20 مقاله‌ی ژورنال در معتبرترین مجلات به چاپ رسیده است. حوزه‌ی فعالیت پژوهشی ایشان نهان‌نگاری سیگنال‌های چندرسانه‌ای، پردازش آماری سیگنال و امنیت شبکه است.

  • امیر بیدختی
  • ۰
  • ۰

پس از برگزاری موفق کارگاه آموزشی رمزنگاری مشکبه مبنا در سال گذشته،
قطب علمی رمز با همکاری انجمن رمز ایران و شاخه دانشجویی برگزار می کند:


کارگاه آموزشی رمزنگاری کدمبنا


علم مخابرات و نظریه کدگذاری توسط شانون در سال ۱۹۴۹ میلادی پایه‌گذاری شد. توجه به امنیت و حفظ محرمانگی پیام در حین تبادل اطلاعات، همواره مورد توجه پژوهشگران این حوزه بوده است، که نمود آن را می‌توان در مقاله معروف شانون، با عنوان “A Mathematical Theory of Communication“ نیز مشاهده کرد. در فاصله اندکی پس از معرفی اولین سامانه رمزگذاری کلید همگانی توسط دیفی و هلمن در سال ۱۹۷۶، مک-الیس برای اولین بار ایده رمزنگاری کدمبنا را در قالب یک سامانه رمز کلید همگانی در سال ۱۹۷۸ مطرح کرد. امنیت رمزنگاری کدمبنا مبتنی بر مسائل سخت (ان‌پی-سخت) نظریه کدگذاری است. این گونه از رمزنگاری، با وجود سرعت زیاد و سادگی پیاده‌سازی، به دلیل طول زیاد کلید، در مقایسه با سامانه‌های رمز مبتنی بر نظریه اعداد، چندان مورد توجه جامعه رمزنگاری قرار نگرفت. در دهه‌ی اخیر رشد فناوری، امید به ساختن رایانه‌های کوانتومی را افزایش داده است. این گونه از رایانه‌ها قادر به شکستن سامانه‌های رمز مبتنی بر نظریه اعداد در زمان چندجمله‌ای هستند. از طرفی، اخیراً حملاتی به سامانه‌های رمز مبتنی بر لگاریتم گسسته توسط جوکس و همکاران (یوروکریپت ۲۰۱۴) ارائه شده که اعتماد جامعه رمزنگاری را به سامانه‌های رمز مبتنی بر نظریه اعداد کم کرده است. این مسائل باعث شده است که اقبال جامعه‌ی رمزنگاری به رمزنگاری کدمبنا، به عنوان یکی از انواع کارآی رمزنگاری پساکوانتومی، معطوف شود. طول بسیار زیاد کلید سامانه‌های رمزگذاری کدمبنا، که مشکل اصلی در عدم مقبولیت این سامانه‌ها محسوب می‌شد، با توجه به رشد فناوری و کاهش هزینه‌ی حافظه‌های بسیار بزرگ، دیگر مانع بزرگی برای استفاده از آن‌ها فراهم نمی‌کند، هرچند که راه‌های گوناگونی نیز برای کاهش آن پیشنهاد شده است. علاوه بر سرعت زیاد و سادگی پیاده سازی، ویژگی قابل توجه دیگر این گونه از سامانه‌ها این است که می‌توان انواع مختلف اولیه‌های رمزنگاری (Primitives) را از آن‌ها استخراج نمود. یعنی، علاوه بر سامانه‌های رمز کلیدهمگانی، می‌توان سامانه‌های رمز کلید مخفی قالبی و جریانی، طرح‌های امضای دیجیتال، احراز اصالت، تسهیم راز، توابع چکیده‌ساز و مولدهای اعداد تصادفی را از همان ایده استخراج نمود. در این کارگاه، برآنیم تا ضمن معرفی رمزنگاری کد مبنا، ویژگی‌های آن، کاربرد ها و کارهایی را که جهت بهبود در طراحی یا تحلیل آن‌ها صورت گرفته است معرفی نماییم.

محورهای سخنرانی:

  • مقدمه‌ای بر رمزنگاری کدمبنا
  • سامانه رمز مک-الیس و سیر تحول آن
  • امنیت سامانه‌های رمزنگاری کدمبنا
  • انواع حملات به سامانه‌های رمز کدمبنا

زمان و مکان برگزاری

  • زمان: چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۸:۰۰
  • مکان: دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی برق (ساختمان جدید)، طبقه همکف، سالن کهربا

برگزارکننده و حامیان کارگاه:

ثبت نام

برای ثبت نام در این کارگاه آموزشی به http://ee.sharif.edu/~code مراجعه نمایید.

اطلاعات بیشتر

برای کسب اطلاعات بیشتر به http://ee.sharif.edu/~code مراجعه کنید. همچنین می‌توانید با مسئول شاخه دانشجویی، آقای احمد بورقانی، از طریق  تماس بگیرید و یا با code@ee.sharif.edu مکاتبه نمایید.


با آرزوی توفیق الهی.

  • احمد بورقانی